Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
KAHVALTILIKLAR

Susamlı Simit Pişi Tarifi

Susamlı simit pişi tarifi kahvaltıda ya da çay saatinde yapabileceğiniz nefis bir hamur kızartması. Hem simit hem pişi yerken iki lezzeti bir arada alıyorsunuz ve kesinlikle harikulade bir duygu diyebilirim. Kahvaltıda farklılıkları seviyorsanız bu pişi tarifi de sizin için vazgeçilmez tariflerden olacak. İçleri boş olarak kızaran bu pişileri isterseniz fındık kreması ile doldurup yiyin isterseniz peynir ile doldurup keyfini çıkarın. Ya da reçele ne dersiniz?

Susamlı Pişi yapımı çok kolay ve eğlenceli. Susamlı pişi hamurunun yapımında kuru maya ile kullanıyoruz. Kuru maya kullanımı çok pratik oluyor çünkü yaş mayanın raf ömrü çok kısa olduğu için her zaman mutfağımızda acil durumlarda bulunmayabiliyor. Mutfakta her an aktif olmak için bizlere pratik çözümler gerekiyor. Kuru maya da bunlardan biri. Bu nedenle kuru maya ile hazırlanan hamur işi tarifleri daha çok seviyorum. Yaş mayayı dondurucuda saklamak da kurtarıcı bir durum olabilir tabi ki. Sizlerin bu konudaki görüşlerinizi merak etmiyor değilim.

Yumurta alerjisi olanlar dikkat hamurunda yumurta yok. Sadece süt ve su ile yoğuruyoruz. Süt alerjisi olanlar sütü atlayarak yerine aynı miktarda su kullanabilir ancak sütün yumuşaklık ve lezzet kattığı aşikar. Evde bulunan malzemeler ile basit bir hamur hazırladıktan sonra hamuru mayalanmaya bırakıyoruz ve işte esas nokta mayalanma işleminden sonra oluyor. Hamurlar susam ile buluştuktan sonra kaşık sırtı kalınlığında açılıp bol kızgın yağda kızartılıyor. Susam olarak kavrulmuş susam kullanıyoruz (evde kendim hazırlıyorum) ve yağa atınca susamlarda yanma durumu meydana gelmiyor ve daha lezzetli oluyor. Ancak susam kavurmakla kim uğraşacak diyorsanız kavurulmamış susam da kullanabilirsiniz. Hamuru açarken her yerini eşit kalınlıkta açmak da bir püf noktası. Ve aslında pişilerin kabarmasında çok çok büyük etken. Ve hamuru açarken bol miktarda un kullanmaktan kaçının. Fazla miktarda kullanılan un sadece pişinin tadını ve lezzetini bozduğu gibi yağın da kirlenmesine ve yanmasına neden olur. Pişileri kızartırken yüksek ateş değil orta yüksek ateş kullanın ki altın sarısı renginde pişip kızarsınlar. İçleri boş olarak kızaran bu pişileri çocuklar fındık kreması ve peynirle seviyor.

Pişi yaparken her zaman temiz ve bol kızgın yağ kullanıyoruz ki pişiler de güzel kabarıp güzel pişsinler. Hamuru acarken az un kullanıyoruz ki kehribar renginde kızarsınlar ve kullandığımız yağ hemencecik kirlenmesin.

Buna benzer tariflere bakmak isterseniz:

Sütlü sodalı pişi tarifi burada

İçli pişi tarifi burada

susamlı pişi tarifinin yapımını videolu olarak youtube kanalımdan da izleyebilirsiniz.

Susamlı Simit Pişi Tarifi Malzemeler:

  • 2 su bardağı süt (Kullandığım su bardağı ölçüsü 200 mililitre)
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığından daha az şeker
  • 3,5-4 su bardağı elenmiş un (Kullandığım su bardağı ölçüsü 300 mililitre)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı oda sıcaklığında süt
  • 1 su bardağı susam

Kızartmak İçin:

  • 1 Litre sıvı yağ

Susamlı Simit Pişi Tarifi Yapılışı:

  • Genişçe bir kaba ılık süt koyulur. Üzerine kuru maya ve şeker eklenerek karıştırılır.
  • Un ve tuz eklenerek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğrulur.
  • Hamur folyo ile kaplanarak ya da bir poşete geçirilerek ılık bir ortamda iki katı oluncaya kadar mayalanmaya bırakılır.(Mayalanma işlemini hızlandırmak için üzerine bir battaniye örtebilirsiniz.)
  • Mayalanan hamur hafifçe karıştırılarak cevizden biraz daha irice bezeler yapılır. Yapılan bezelerin üzeri örtülür. Bezelerin her biri süte batırılarak fazla süt sıyrılarak hamur susama batırılır. Bütün hamur bitinceye kadar aynı işleme devam edilir. Susama batırılan hamurlar unlanmış zeminde merdane yardımı ile açılır. Fazla un kullanmadan açmaya dikkat edin, sadece gerektiği kadar kullanmalısınız.
  • Derin ve geniş bir tavaya bol kızgın yağ koyulur. Yağ ısınınca ilk açılan hamur tavaya yavaşça bırakılır ve arkalı önlü orta yüksek ateşte kızartılır.
  • İlk atılan hamur istediğimiz güzellikte kızarmayabilir çünkü yağ yeterli sıcaklığa hemen ulaşmaz. İkinci yağa atılan hamurlar nar gibi kızarır ve balon gibi kabarırlar.
  • Kızaran hamurlar havlu kağıt serili tepsiye alınır ve sıcak ya da ılık olarak çayla ya da ayranla servis edilir.

Afiyet Olsun.

DSC 0017 4
DSC 0205
DSC 0185
DSC 0131
susamlı simit pişi tarifi
DSC 0117 2
DSC 0131 3
DSC 0173 3
susamlı simit pişi tarifi
dsc 0098 optimized 1
dsc 0081 optimized
susamlı simit pişi tarifi
DSC 0067 3

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu