Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
KIŞ HAZIRLIKLARI

Püf Noktalarıyla Lahana Turşusu Tarifi

Püf noktalarıyla lahana turşusu tarifi suyunu bardak bardak içeceğiniz kıtır kıtır yiyeceğiniz denenip onaylanmış yüzde yüz garantili lahana turşusu yapımı ve lahana turşusu yapımı ile ilgili merak ettiğiniz tüm püf noktalar bu postta ele alındı. Yayınladığımız tarif 1 sene boyunca hiçbir şekilde perlenme olmadan tazeliğini, lezzetini korudu.

Lahana turşusunun erimemesi kıtır kıtır olması için dikkat etmemiz gereken kurallar vardır. Bunları doğru olarak uygularsak nefis bir lahana turşusu yapabiliriz

Lahana turşusu yapımının püf noktaları:

Öncelikle ilk dikkat etmemiz gereken nokta lahana seçimi olmalı. Turşuluk lahana her ne kadar kırağı vuracak soğuğu yiyecek dense de mevsimlerin de değişime uğraması nedeniyle 20 ekim-20 kasım aralığında marketlerde manavlarda görülüyor. Bu ilk çıkan lahanalar kesinlikle turşuluk için daha uygun. Bu nedenle bu tarihler arasında lahananızı seçip turşunuzu yapın.

Turşuluk lahana kıvır kıvır olur ve rengi bembeyazdır. Tabanına dokunduğunuz zaman içine çökmez, dolayısıyla sıkı ve sert olur.

Lahanayı güvenilir bir satıcıdan almaya özen gösteriniz. Fazla gübre verilmiş lahananın turşusu ne yaparsanız yapın güzel olmaz ve lahana turşusu erir.

Kullanacağınız su sodyum veya kalsiyum oranı yüksek bir kaynak suyu veya içme suyu olmalıdır. Her su ile maalesef günümüzde turşu kurmak mümkün olmuyor. Kullanacağımız su da turşunun eriyip erimemesinde sağlıklı olmasında önemli bir etken.

Limon tuzu turşunuzun sert olmasını sağlar, bir nevi koruyucu görevi görür. Çok soğuk mahzen gibi bir yeriniz varsa eğer limon tuzuna gerek kalmayabilir. Eskiden kışlar çok soğuk ve şiddetli geçermiş, şimdilerde 28 kasımda olmamıza rağmen hava hala güneşli. Bu sıcak havalar güneşli günlerin turşuların sevmediği durumlar. Bu nedenle turşu suyunu hazırlarken az da olsa limon tuzu ekliyoruz.

Turşuyu sofra tuzu ile değil kaya tuzu ile kurmalıyız. Sofra tuzu turşunun erimesine neden olur. Bütün turşularda kaya tuzu kullanılır.

Turşuyu kurduktan sonra üzerine koyacağınız maydanoz turşuyu korumaya suyunun berrak olmasına yardım eder.

Turşuyu kurdunuz, şimdi en önemli püf noktası turşunun kapağını hava almayacak şekilde sıkıca kapatmak ve turşuyu güneş görmeyen, gölge ve soğuk bir alana koyarak 3 hafta boyunca burada bekletmek gerekiyor. Bi r sorun görünmüyorsa bu süre içinde kavanozun kapağını lütfen açmayınız.

Turşu olduktan sonra turşuyu kavanozdan elimizle almayıp bir maşa, kepçe veya çatal kullanarak almalıyız.

Turşunuzun renginin beyaz kalmasını isterseniz elma sirkesi renkli olabilir derseniz üzüm sirkesi kullanın. Üzüm sirkesi elma sirkesine göre daha keskin olur, elma sirkesinin faydaları da saymakla bitmez. Seçim sizin.

Lahana turşusunun yapımını youtube kanalından da izleyebilirsiniz.

Buna benzer tariflere bakmak isterseniz:

Kütür kütür lahana turşusu nasıl yapılır burada

Havuçlu lahana turşusu tarifi burada

Püf Noktalarıyla Lahana Turşusu Tarifi

  • Orta boy beyaz lahana

5 litrelik kavanoz için turşu suyu ölçüsü:

  • 2,5 litre içme suyu
  • 1 su bardağı sirke
  • 5 yemek kaşığı dolusu kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 1 baş sarımsak

Püf Noktalarıyla Lahana Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır

Öncelikle lahana 4 parçaya bölünerek keskin bir bıçakla iri iri doğranarak soğuk suyla yıkanır ve suyunun süzülmesi için bir süzgece alınır.

DSC 4893
DSC 4888
DSC 4884
DSC 4877
DSC 4874
DSC 5019
DSC 5006
DSC 5003
DSC 5001

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu